2011. március 19., szombat

KULTÚRPOLITIKÁRÓ, MÉDIAKURVÁKRÓL.....


Kultúrpolitikáról, médiakurvákról, Pangloss mesterről (kicsit)

Amikor ezt a kis valamit megírtam, dühös voltam. Leginkább Pangloss mester miatt. Annyira közhely a mondása és annyira háttérben marad a mondás eredete. (Emlékeztető: Ugye, a létező legjobb világban élünk! Igaz? De mennyire az! Van másik? Létező?)

Bosszant az igénytelenség, bosszant a munka, az utána-olvasás nélküli önkinevezések arroganciája, herótom van a sok felfújt lufitól, az út mellett testét árulót celebnek aposztrofáló világtól.
A kurva, az ugye, csak kurva akkor is, ha fényzett, ha jól eleresztett családból származik, és akkor is, ha akad a családban legalább egy volt miniszter. Jó téma, lehet rágni, de az alapbeállítottságon és sorson mit sem változtat.

Többre tartom a Vágó műsorban, a  sima kis lexikális tudásból bruttó negyvenmillát kaszáló postást a mai miniszterelnöknél. Pont.
Látható, ha tetszik, deviáns a gondolkodásom! Látom a népbutítás újabbnál újabb tervezett stációit. Balázskát, a bunkó álmacho műsorvezetőt, a felkapottat, aki falba döngöli a focistának sem jó ittmaradott adideadidit, együtt fürdet egy feltételezetten adat- és pénzhiányos állapotban szereplést vállaló szimbólumot, egy nagyferót, valami olcsó, sehonnai senkivel. Bosszant Nagyferó, Balázska, a kultúrpolitika.
Bosszant Mónika, a dagadt pályaelhagyó, a saját kis cigány- cigányficsát pofoz műsorával, mert sem mondanivalója, sem tanulsága nincsen, csak Mónika, meg a felszedett és leadott kilók lassú változása, no meg a verik itt egymást a népek feeling.

Bosszant, hogy vannak emberek, akik úgy dolgoznak (dolgoznak?) minisztériumokban, hogy nem találják meg a ráhatás, befolyásolás, kényszerítés módját arra, hogy a létező média, a magánszektorban működő (és ez ugye szentség?) média, ne a szemét, hanem valamilyen, akár múltat idéző, akár jelent reálisan értékelő, vagy épp a jövő lehetőségeit elemző, arra felkészítő módon bemutató műsorokat rakjon asztalra, az egyre inkább alulképzett, igényét vesztő tömegeknek.
A média a tudás, az értékes hír terjesztésére hivatott. A hírek (hisz minden újdonság hír) szelekciója, és a fajta szerinti százalékos aránnyal van a baj!
Hogyan akarsz te felemelkedést, MAGYAR, ha a mai kínálati szintre redukálod az igényeidet????

Beszélek indulattal, beszélek köznapi-randán, telefűzöm az írást a közbeszéd nem feltétlen legkívánatosabb szavaival.
Teszem. Teszem, mert tudok különbséget tenni, mikor kell-kötelező, akár méregből is!
Vessetek rám követ!

Konzervativ, jobbos, toleráns, megengedő lélekkel és elmével is rendelkező, olyan loo-félének érzem magam. Innen a nickem is: csataloo. Csupa kisbetűs, mint a nemecsekek. A valós, de esetenként a vélt igazaimért is ki szoktam állni.
Meggyőzhető vagyok, ha tévedek.
Itt, ebben a témában nem tévedek!

Balog Gábor
-csataloo-

Postscriptum: Tévét az elmúlt két évben néztem, vagy harmincöt órát összesen. Ergo, lehet információhiányos a véleményem is. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése