2011. április 12., kedd

MI KELL?











MI KELL?

Mi kell a kormánynak?
Mi kell egy új, választók által átlagon felül támogatott kormánynak?
Mi kell egy karizmatikus vezetővel, nem vezérrel megáldott kormánynak?

Belső béke.

Létező, nevesíthető, szakmánként bontható és boncolgatható tudás, megfontolt és elemzett tervek alapján tenni akarás, és természetesen, tettek. A kiszámíthatatlan jövőt a közjó, a közös jólét, a mindig, minden generáció által hitt, remélt szebb, elviselhetőbb, nem rózsaszín-mázas, de elfogadható mértékben verejtékes, a holnaputánra is erőt hagyó cselekvési program és annak megvalósítása.

Nyíltság.

Pont az összekacsintó kamarilla politikára, pont az elhallgatások mellébeszélő mondataira. Mosószappan az arcokra, lámpák fény- és árnyhatásait torzító smink helyett. Ésszerűen és a manipulativitás látszatát is kerülő módon alkalmazott nyíltság. Tisztaság. Közös, az elesetteket, rászorultakat védő, de tevékenységre is ösztönző tehervállalás, együtt és nem arányaiban elfogadhatatlan módon egymás kárára történő gyarapodás.

Nyitottság.

Érveket, ellenérveket meghallgató, figyelő türelem, ésszerű határokon belül közös gondolkodásra kész hozzáállás, és képesség arra, hogy legyen bátorság lezárni minden parttalanná váló, öncélú, vagy hátsó szándékkal nyitott vitát. Publikusan. Ijedtség és kapkodás nélkül.

Hit.

Bizalom bennünk, a gálya-hordozóban. Erős és megalapozott meggyőződés a választott irány helyességében. Hit és főhajtás megélt történelmünk előtt, s ugyanez a most még ismeretlen holnapok érdekében.

Mi kell a kormánynak?

Mi. Mi együtt. Itt, a kishazában és szerte a világban egyazon hazaszeretettel élők.
Magyarok?
Magyarok!

Balog Gábor
-csataloo-
2010.04.26.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése