2011. november 25., péntek

SZŐKE NŐ



Az ország egyetlen szőke nője újra bedobta magát a közösbe, novemberi, napégette bőrrel. Rakoncátlan fogakkal búgta a rusnya, hogy az orbán, megakormány, megint kérés nélkül is megsegítette a zembereket.
Minden lakáshiteles, ezentúl, kérheti munkaadóját, adjon két és félmillió forintig terjedő támogatást ahhoz, hogy ő, a munkavállaló, a későbbiekben, részletörlesztések stresszétől mentesebb mentális állapotban, alkalmazó cége hasznára jobban állhasson helyt!

Tudom magamról, hogy avangard gondolkodású vagyok. Furcsamód a feketét feketének, a fehéret fehérnek látom, preferálom a férfi-nő kapcsolatot, és magyarként, belső igény szerint vagyok zsidó, vagy cigány tót felmenőkkel.
Ezt a szőke üdvöskét már láttam az induló, rendszerváltás utáni ultra-liberális frakcióban. Láttam konzervatizálódni, láttam a sajtóban a balbeck első regnálása alatt bútort cserélni vagyonokért, hallottam róla kiflilopás meg amerikai levelezés kapcsán. Röhejes volt. Vicc.

Nem tudom, mi a mostani bejelentés lényege! A hülyeség, az átgondolatlan, előkészítetlen intézkedések humoros kipellengérezése szőkenős viccben, figyelem-elterelés, vagy komolyan gondolták, hogy ez a magyar valóság?
Válságban tele leszünk munkaadóval a vállalkozói szektorban, akik majd új himnuszokat, szózatokat danolva utasítják könyvelőiket, minden lakáshiteles dolgozónknak, ihaj, mostantól adjunk két és fél millát, de rögtön?
Ezt, speciel, nem hiszem.

Ugyanakkor nem zárom ki, hogy az ötletnek több oldalon lehetnek haszonélvezői. Például, az állami és állami irányítású, vagy épp az államtól nagyösszegű pályázatokat nyert cégeknél, ahol valami véletlen folytán, a regnáló balbeck pereputtyának, mamelukjainak csókosai- feleségei, fiai-lányai közeli és távoli rokonai, valamint hólyagosra puffadt nyelvű seggnyalóinak zsebébe hirtelen bepuffan egy két és fél millás támogatás. Például azok a magáncégeknek, ahol elég ügyes a könyvelő és zsarolóképes a főnök ahhoz, hogy az új helyzethez igazodva, akár visszamenőlegesen is hamis munkaszerződéseket írasson alá, s a kifizetést, a valós kifizetést lepapírozza adómentes támogatásként.

Ezt a szőke üdvöskét bejelentésestül, szolárbőröstül, kapafogastul, jó lenne már elfelejteni. Panoptikumba való.
Ahogy a munkaadói, elvtársai, dettó.

Dünnyögök magamban. Emlékszem valami Golda Meirre, aki nem volt egy matyó hímzés, de esze, az volt. Emlékszem egy olasz képviselőnőre is. Szőke, fedetlen keblű. Egyciklusos.
Mindenhol másképp csinálják!

Balog Gábor
-csataloo-
2011.11.25.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése