2011. november 9., szerda

KERÉNYI-KÉPEK




Nem értem, mit vakog, nyafog a ballib média a Kerényi-képeken?

Miért baj, hogy a kecskeárnyékú kaméleon alatt ott látható, méretéhez arányosan a miniszterelnök úr, nyíratlanul, mint a kecske? Az arányok eltalálva, a fazon felismerhető, s a kaméleon felfogható szimbólumnak is!

Én, innen, a sárgacsekkek közül, inkább hiányolom, hogy szervilis megközelítésében a kép kihagyja országunk olyan nagyjait, mint isten nyugosztalja Konyak Balázs, amint épp lenget, az államfőt, ahogy vizeletvizsgálat sajtótájékoztatón épp Athénben kiáll, vagy Helyesírási Tanácsadó Szótárt lapoz, Lupis Józsefet, ahogy letölt. Mellettük kis kupacban jó mutatna festve a Palotás peranyag, amit tolvaj kéz épp kilop parkoló kocsiból! Hiányzik Torgyán Józsi bácsi menyegzője a hordószónokozókkal, a főügyész úr, az elévülések tudora. Mutatós lenne a háttérben egy két okafogyott szőlő- és bányaper. A széleken, pár „cizella” - tetszetősen hatna sok-sok életút. Tanulsággal, hogyan lesz kutyából szalonna.
Szóval hiányzanak innen a valóban, a termetre is nagyok.

Igaz, sokaknak a népmesében is csak a legkisebb fiú a kedves.
Na jó, ő ott virít, de kérem, a harcostársakról szabad így megfeledkezni? Sehol egy jó húsban lévő kövér, sehol egy megesett nők istápolója prágai szónok, és kihagyták kérem csurkabácsit, meg a diridörnert!
Mit szól majd ehhez az utókor?

Kerényi fiam, az irány jó! Ne hagyd magad, s meglesz az a kettes!

Balog Gábor
-csataloo-
2011.11.09.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése