2011. november 26., szombat

MENJEK, VAGY MARADJAK? MARADOK!














Mint annyiszor, Hazámról gondolkodom.

A földrajzilag, etnikai többség és egy évezred óta vele élő kisebbség, változó kisebbségek milyenségével be nem határolható, többnyire egy nyelvet beszélő közösség lakhelyén, a nekem nonplusultrán.

Van e-még Hazám, vagy kilopták alólam? Ugyanazokat az őseim által is bejárt utakat járom, vagy harmad-hatod rendű, épp még járt csapások lettek az ősök útjai, s helyettük dudvára épített maszlag beton-aszfaltjára terelget maroknyi fajtatársam képzetlensége, önzése, hülyesége?

Van még Hazám, ha minden belém ötvözött nem magyar vérvonal stigma, ha vályogvető, kubikos, vagy épp csepeli szocdem megtalálható fölmenőim minden álma-vágya, mint nemzetidegen minősíttetik? Van még Hazám, ha nem a szellem, csak az épület őrzi parlamentarizmusát? Van, ha almatermő, esetleg szőlő, lágy kenyér vidékén a narancs a többségnek elfogadott?
Van még Hazám, ha kirekeszt cigányt, zsidót, tótot, románt, aki anno, azért jött ide, mert volt megélhetése, s volt közösség, aki teljes jogú polgárként befogadta?

A legrosszabb, az önösen magyarságomra, mások, bentiek, és külhonban rekedtek magyarságára játszó látszat- és számtanpolitika regnál Hazámon.

Cifraszűrbe, varrott-viselt, vagy szekrényben őrizett atillákba öltöztetett, időnként, igény szerint bőgatyás látszat-magyar, akinek jelzők ide, vagy oda, nem sajátja sem a keresztény önmeghatározás, sem a humanizmus, de hirdetik fennen.

Elmennem mindig van hová. Belém égett a dallam, szöveggel, van ott fenn egy ország. Az ideje is, óra szerint arra ketyeg.

Kérdezem, sorstársaim!
Nekünk, rossz választásaink után csak tűrni, hajbókolni kell? Nekünk, kisembereknek nem jutott ész, magyar, vegyesvér, őshonos, hogy kiebrudaljuk az összeférhetetlent, értékeink lerombolóját, a hazugság megtestesülését, a PR-technikás Fideszt? Nézzétek, figyeljétek, hogy nyal koalíciós partnerük, a választási rendszerből oly rég kibukott, a nyílt, parlamentárisan bejegyzett fasizálódás felé!

Követelem tőletek, Emberek!
Gondolkodjatok!

Balog Gábor
-csataloo-
2011.11.27.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése