2011. november 5., szombat

NYÍLT LEVÉL koos attila kapcsán, MINDENKIHEZ


Az indíttatás?
Halottak napja.

Az indíttatás?
Egy senki írása a Virtuson.
http://www.virtus.hu/index.php?id=detailed_article&aid=109951


Szerettem volna az eszedre hatni. Szólni, hogy mindegy, milyenek az érzelmeid, a benned, magad-megélt válságaid, mielőtt publikálsz, mérlegelj. Tedd a saját ítélőasztalodra amit összerittyentettél, vesd össze azzal, ami a másik oldalad! Számold bele, hogy mindegy, milyenként, de része vagy a társadalomnak, s mint egyede, veled szemben is megfogalmazódnak történelmileg, hagyomány-ügyileg, átlagolható neveltetésből kiinduló és egyedi fejlődési töréseid is kizáró-kötelezőn, magyar nyelvterületen minimumként megfogalmazott/meg nem fogalmazott elvárások.
Szerettem volna hinni, hogy kétarcúságod nem csak a megfeszítettségedre felvett álca. Szerettem volna hinni, hogy maradt még benned emberség észrevenni, vannak dolgok, és vannak élethelyzetek, amikor hallhatnod lenne jobb.

Tévedtem hitemben.

Nem vagy te más, csak ami.
Meghasonlott, tehetségtelenségét provokációkba író nudli-gyerek.
Szereted, ha székelyhercegeznek.
Nem vagy az.

A székely, a magyar jobbik része. A székely, egyszerű és tiszta, mint a havasok. Neked, a tisztasághoz legföljebb annyi közöd, mint seggtörlésre használt smirglinek, s a havasokhoz, talán csak annyi, hogy onnan, téged, nem odaillőt, időben kivertek.

Te genny, fertőzés vagy! Rákos burjánzás, fel sosem fakadó kelés.

Akadt, s akad ma is a nyomtatott irodalomban hozzád hasonló, nem egy. Van, ki pénzre, sikerre, ismertségre játszik, sokukat felkarol a náluk is betegebb média. Akad, kisstílű ismeretlen, mint te, s a hozzád hasonlók. Ők a nézettség- és megjelenés-mániás dörgölődzők, akiknek személyes hasznuk sosem lesz torzszülöttségükből.

Koós Attila! Sajnálom anyád, s felmenőid!
Valahol nagyon tévedtek, s tévedett a Mindenható is, hogy hagyott megszületni.
Áldja nevét, minden jóakaratú ember!

Balog Gábor
-csataloo-
2011.11.05.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése