2011. november 10., csütörtök

ORSZÁGJÁRÁS












a kisgömböc szelleme járja be……


Országjáró körútra küldi embereit a kisgömböc.
Ő is megy, majd később, most elfoglalt. Meghívása, kormányzati meghívása ugyan csak Szváziföldre lenne – oda nem megy, megy helyette Türkmenisztánba ego-építési tapasztalatcserére a slapaja – így maradt egy huszadrendű-rangú konferencia, ahol szónokolhat. Közröhej.

Gurul és gurít a gömböc.
Három ujjal jól belefog a lyukba, és pályára, üsd a bábot golyóm!

A tegnapig Tolcsy, menjen délre! Hirdesse, a magyar a horvátnak barátja! Mint Ozoránál, énekelje: Nép a népnek nem ellensége! Magyar, ha vásárol, nem kenőpénzre bízza az üzleti sikert. Népes hallgatóságnak, szervezettnek, adja el árán, hogy pénz átvétel-átadásról készült minden koholmány csak vide jó! Amúgy meg köztudott, INA, Pina vásárolható, kenőpénz nélkül is, főleg, ha Bausch.

A szelek mestere, belügyér, menjen keletre! Ott sok bőrét tétlenség cserzettje vár jobb jövőre. Munkára, kenyérre, almaérésre, tárogatásra, támogatásra, akasztott eszetamásra, lelövettetésre, kivándorlásra.. Szóval, sok ott a baj, s magyar a másik magyarral nehezen talál nevezőt. A kiküldött nyugger, majd elmagyarázhatja a jövőt, hogy jobb lesz lecsúszott rétegeknek. Lopni-rabolni ugyan nem mehetnek, de tudja ő, a kényszer nagy úr - kiegészítésként közmunkabérhez. Mutathat katonás, szenvtelen arcot, mondhatja, bármikor kiadhat napiparancsot, s másnapra rend lesz, meg béke. Semmi Gárda! Elég, ha minden cigány kitesz az udvarába pár sávos zászlót.

A hazugot Rátótra zavarja, fesztiválra. Nyerni kell, s ha ez az ára, hát benevezteti. Zsűrit nevez ki, megkeni, s máris megéri az áldozat! A nép hallgatja majd, s misét mondat sok templomokban. Adj uram neki!

Északra???
Kormánytag,
eredj, légy osztályharcos! a tömeggel együtt majd felszállsz!... Te délre mégy, te nyugatra, én pedig északra, Elvtárs!
P.S.
Azt a lapátkezű szobrot meg arrább tesszük a parton, pár méter csak, s a Dunánál marad, egész a cipőknél….
Suszterinas volt, nem költő, megmondta Horger Antal, a hozzáértő, kerüljön, hát helyére….


Balog Gábor
-csataloo-
2011.11.10.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése