2011. augusztus 17., szerda

HAZÁBAN HAJLÉKTALANOK












A hajléktalan, mint az írástudatlan analfabéta, újratermelődik. Az ab ovo nem hangyalétre beállított ego, ha elveszti azt a vékony fonalat, ami a hangyák szorgos társadalmához köti (függetlenül az adott társadalom szociális és humanitárius küszöbétől), elkerülhetetlenül saját konfliktusmegoldó-képességének hiánya csapdájába kerül. Kiutat nem lát, kivonul a való világból, az utca, a terek kopott padjai, a kiserdők, városközeli barlangok lakója lesz, nomanizálódik.
Mint a városszélre betévedő állat, szemétben megtalálja tápláléka zömét. A visszatérni vágyó lapot terjeszt, az ügyeskedője kéreget, a leginkább sérült meg megalapítja a XXI. század kis Párizsát, a tolvajok, kitaszítottak, lezüllöttek kontrol nélküli világát, a maga szigorú, piramidális és erő alapú belső tagozódásával. Kialakul, ki hasznos tagja a csapatnak, felmérik, ki, miben, hol felhasználható, s kialakul a falkaösztön is. Fordított evolúció? Dehogy!
Egészséges reakciója a kitagadottak világának. Túlélés-centrikus. Az, hogy közben a gyilkolásig jutnak? Ki figyel oda!

A munka a rendőrnek is büdös! Épp úgy, mint a lakatosnak, az ácsnak, vagy a vezérigazgatónak az MVM, MNB, ÁFB, PSZÉF stb. védett festményekkel díszített főnöki irodájában, horribile dictu, a miniszterelnöknek a miniszterelnöki bársonyszékben..
A munka, olyan, mint a harctér. A közlegényt kihajtják parancsra, a vágóhídra, s a káprázz szemem sokcsillagos, fűtött bunkerból nézi a gyilkolást. Közelébe nem menne semmi pénzért! Ott meg lehet halni!

Munkát teremteni lehet sokféleképp. Legfőképp ésszel, kevés szájalással.
Tevékeny részvevője voltam nyertes kampánynak, ahol számítottan kétezer négyszáz új munkahely létrejöttét ígértük. Hazudtam. A hallgatásommal hazudtam, mert kiszámítottam a lehetségesként létrehozható, s az áttételekben generált új (fontos!), új munkahelyek számát, s a létrehozással párhuzamosan megszűnő egyéb munkahelyek arányát.
Nem hiszek új Megváltókban. A mai politikai palettában semmiképp. Kivétel egy van, aki képes volt kimondani, magára vállalni bűnét, a hazugságot, nem kérve megosztást érdem, részvétel, szám szerint, aki hittel apellált a józanészre. saját közegéből döngölték alja mód a sárba. Közben, persze, eszes ellenlábasok profitáltak a hóthülye igazmondásából. Farizeusok!

Ölik egymás, meg mást is, akihez hozzáférnek a társadalom kirekesztettjei. Az önkirekesztettek is. Ámen! Tűrjük, mert tudomásunk sincs róla, ha két utcával arrébb lakunk, s kommunikációs szokásaink közé nem ékelődött a segíts, neveld, tanítsd a jóra.

Fenntartunk szervezeteket, státussal fizetéssel, akik majd megfigyelik,
• mit reggelizett Deutsch (FŰR!) Tamás, a ki a fasz ez elhíresült kérdezője-bohóca;
• miről, kivel pletykált megbuktatom-kizárom-ellehetetlenítemet kalapos-ibolyka, meg az érettségizett, sikerrel;
• tudunk mindent arról, kivel nem kefélt (itt rövidebb a lista) a kurva, a miniszter lánya narkós, vagy a százhuszadrendű senki, csinált celeb,
• meghurcolunk mi bárkit, de csaló Hagyó-Balogh páros peréhez két ciklus kell, hogy felmentsük őket.

Nem tudjuk, mi zajlik a kapuk előtt.
Mélyszegénységben.
Megkockáztatom: Egyetlen handabandázó, visszavonultnak látszó, évek hosszú során szabad madarat sem igazán érdekel semmi mocsár.

A hatalom ütne. Csinálna rendet. Munkahely, egzisztencia-teremtésre ugyan esélye sincs, de mégis, adott az elvárás, kell a látszat! A milliárdos nyugdíjas rendőr majd rendet tesz nálunk!
Hogy hogyan, miből és mennyi idő alatt lehet nyugdíjas rendőrből milliárdos, arra meg borítsunk fátylat. Krisztusarcút, torínóit.

Jön, jön polgártársak, csak nem akarjátok észrevenni! Jön az új erő. A „hiteles”, hitelt fel nem vett JOBBIK, a zagyva gárda-magyar, a képedbe ordítok, hogy befogd a pofád demokratizmus. A takarodj kutya, mert mienk itt a leben, s a raum.

Eleinte.

Ha holnap tartanák a választásokat, úgy harmincöt százalékkal nyernének.
A nagy közvélemény kutató cégek, a Tárki, a Századvég, a Medián, elmehetnek majd mind egytől egyig a jó kurvanyjukba, mert a hallgató, a látens jobbikos fidesz szavazó, kicsinálná egzisztenciájuk, seperc alatt.

A ZEMBEREK.
A zömmel még nem hajléktalanok. A semmi baloldal, semmi alternatíva megszenvedői.

ERRE MEG KI A JÁTÉK!!!!!!!

:
Bohócország, mondaná Barátom!


Balog Gábor
-csataloo-
2011.08.17.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése