2013. február 14., csütörtök

MORGÁSRÉSZLET


Gyurcsány, Mesterházy, Bajnai-Kónya-Juhász, Jávor Benedek, Fodorgabi, Árok Kornél, meg számolatlanul kis schmukkok, párszázas közösségek jelöltjei. Klub-Rádió és Kálmányolga, lassan de biztosan semmibe vesző szavak, egymást kioltó félremények, apátia, letargia, elfordulás és előbb utóbb személyes, vagy országos felfordulás.

Adott a magunk nyakunkba szavazott beteg kétharmada, adott pártformációja nihilizmusba és keresztény slágerszövegbe bújtatott gazembersége, adott a lejtő és csúszunk, csúszunk lefelé, ahogy illik.
Naponta többször, gátlástalanul hazudik a kormányzat a képünkbe, normatív elvárás lesz lassan a Horthy-imádatból, fasizálódunk nem is csendesen.
Elveszik a levegőt, a megélhetést a rokkantaktól, a diákoktól, a nyugdíj előtt kirúgottaktól, a cigányságtól, mint népcsoporttól, a szegénytől, mint népcsoporttól. Ha a brancsukba, a tudatos hazudozók közé tartozol, vagy, ha a legfelsőbb kategóriában kapod a juttatásaid, tiéd a Kánaán, itt van eljött, meg hurrá, de ha nem, reszkess, vagy dögölj meg! Vándorolj ki, kérj menedékjogot ott, ahol még adnak, vagy kérj zöldkártyát, mosogass, vagy cipelj beteget, tisztíts csatornát a világ másik részén, de ne itt! Mi meg majd hivatkozunk rád, hogy milyen okos vagy, és kár volt kimenned, meg gyere haza! Ja, a Nobel-díjas is mehet, ha elfelejt hozzánk beállni a sorba!

A nacionalizmus legótvarabb technikájával próbálnak itthon önhibájukból nem élők hiszékenységét, nosztalgiáját kihasználni szavazatszerzésre külhonból, pedig kibicnek kuss.
Az adóforintokat lopják, költik passzióikra, a földet, a magyar földet lopják másik magyartól a legátlátszóbb trükkökkel, és nincs, nincs ma szó, hatalom, protest, ami megállíthatná őket.
Övék a jog, Iusticia nekik veti szét a lábát, még félre sem néz, talán tűrni sem tűr. Élvezi?
Erőtlen és idétlen hangok az éterben. Pénzespajtás Hit-gyülekezete a látszat ellenzék fóruma, az Isten nevében hülyék vagytok, kisemberek, egytől, de egyig! Erdős Virág irodalmilag értéktelen „pol-beat – pol-versei”,, mint nonpluszultra, nosza JózsefAttila-díj, meg ellenállás! Dopeman, a megyünk lopni Pityinger, mint alternatív államfő!

Egymásba marás, helyezkedés, tülekedés, pozícióféltés és pozícióra törekvés a tisztességes, az egyszerű, nem kell a vonaorbán, menjetek az anyátokba, kiszavazunk benneteket, ti gazemberek, ti pestis mentalitás helyett!

Az, hogy Gyurcsányt ezerszer kikezdték – evidencia. Az egyetlen következetes, az őszödi beszéd óta nekem idol politikus. Kell, hogy a körülményeket mérlegelve olyanokat küldjön frontvonalba maga helyett, akik önálló megszólalása hiteltelen, vagy taszító?  Varnyúlaci hol képes úgy megjelenni, mint Fecó? Vadaiági a kihaénnem a nyomulásával nem többet taszít, mint magához édesít? Miért nem kap nagyobb szerepet Molnárcsabi, Kolbertpista, Debreczeni? Félnek vállalni?

Mesterházyt nem kell kikezdeni. Rajta a bélyeg, az árulás bélyege. Pozíciót tart, megélhetést az árulásért, feladva megújulást. Vele nyerni, a gatyareklámmal? Rossz arc. Nincs benne gerinc. Pozícióőrzésre korlátozott látszat ellenzékiség. Négy év vastag pénz huszonöt MSZP-bejutottnak, a többi meg lesz, ahogy lesz mentalitás.
Vannak közöttük sokra érdemes fiatalok. Törökök, harangozók, tóbiások, meg a többiek. Botka! S pár öreg. Vitatható Szanyi, vitathatatlan öregKovács, és túl rajtuk, a Kádáron, Grószon, Pozsgain, és utóbb eszükre térve Hornon szocializálódott tagság.
Ott vannak közöttük a megélhetésiek, Kissek, szerkeresek, baják, bújtatott állásban munkásáruló, mindenfelé hajló fél-gaskó igazgatók, vasúti élményparkokban, felügyelőbizottságokban, mindegy melyik rigó fütyül, nekem fütyül senkiháziak, szarháziak.
Nem lenne egyszerűbb megtisztulni most, amikor a kor igényli?

Bajnai? Jó arc, de tehetsége nincs elmondani egy j’accuse-t, nem egy szónok típus. Elalszunk, amíg kimondja a frankót. Lassú, megalszik szájában a tej. Felfokozott indulatok között ki hisz majd az aludttej igazának?
Kónya, az okosabbik az induló bohócok közül? A fegyelmezett, a beszélni nem tudó, szónoknak nem jó, de tisztesség-ember?
Juhász, a mozgalmat időben gründolt, a szangvinikus, lázadó alkat, aki nem képes gondolkodni kimondott mondat előtt? Együtt? Naná, hogy együtt, naná, hogy veletek is gyerekek, de nemá” ígyen!

Jávorbenci, a realista, az idealista, a vesztes egy schiffer ellenében? Jávorbenci, a súlytalan? Ungár Klári, a szerelmem? Az értékítéletében eséllyel nem támadható, az ősfideszes, a kilépő, a magánéletében támadott SZEMa-s? Fodorgabi, a hóthülye kedvenc, az egyetemi tanár? A hitvallás mellett fölöslegesen elbukó, a liberalistákat nullázó?
A fejében, kalapban baltás kis melléfogás, Árok Kornél netán? Vagy az összes fogyókúra után is mindenhonnan kiutált kis schmukk?
Ti lennétek azok, akik a törpe uralmát elsöpörnétek?

Senkik, porszemek vagytok ehhez Barátaim!
Nincs meg bennetek a változáshoz szükséges alapvető alázat, a mindenről lemondok egy célért alázata!

A játszma kétesélyes.
Vagy összefogtok, mindent, mi elkülönít-megkülönböztet, félretesztek, és nevesíthető, egynevű koalícióban törlitek el a törpét, vagy látszat identitás-harcban a vezetőitek közpénzen élnek, húszan-összesen, az új vona-orbán kormány alatt egy sosemlesz második esélyig, Barátam!

Felébredhetnétek, itt a hajnal! Egyszeri!

Balog Gábor
-csataloo-
2013.02.14.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése