2012. november 12., hétfő

MAGYAR OROSZLÁN



Olvasom a mai híreket. Közte bulvár: Macedóniában elszabadult, a nézők közé ugrott egy magyar, cirkuszi oroszlán.
Hír!
Több olvasata, üzenete van!
Első talán, hogy él, létezik magyar oroszlán! Igaz, cirkuszi, de oroszlán és magyar! Nem beszélnek róla, de talán szárnya is van! Turulszárny?
Második, hogy eddig fogságban volt, s most külföldre került. Ott el- és kiszabadult! Láncait lerázta, s usgyi, a nép közé, zabálni. A Népet.
Harmadik, hogy ahol cirkusz van, ott bizony elszabadul az oroszlán előbb-utóbb!

Végiggondolva a fentieket, mélázom kicsit.
Tulajdonképpen semmiség! Elszabadult oszt’ annyi! Ráadásul, Macedóniában. Messze van!

Az itthoni cirkuszban a trupp törpéje szabadult el, nem is egyedül, de csapatostul!
Macedóniában egy cirkusznyi néző ijedtsége mellett pár markos ápoló megfogta, ketrecbe zárta a renitenskedő főmutatványt, az állatot.
Itthon az ország kétharmada azon töri a fejét, hogyan lehetne sarokba szorítani, elkapni legalább a törpét, meg a pár pulpitusra szabadult főbohócát, s aztán jól bezárni mindet valami újranyitott Lipótba, de hiába jó a szándék, a megvalósítás egyelőre döcög!
A vállalkozásra, törpefogásra már kezd összeállni a csapat, de a porondmesterek még egyeztetnek! Most veszik számba, milyen elvek mentén kívánják megvalósítani az aktust, melyik szektor nézői részvétele kívánatos, s kik maradjanak ki belőle.

Hé, urak!
Én itt a nép vagyok! A kicsi, a beijedt, meg az elnyomorított! Eredetileg nem törpefogásra szült anyám, de idővel a szándék és a hajlam is megjelent, megérlelődött bennem, sőt társaimban is.
Nem vagyok teoretikus! Nem akarok sem írni, sem olvasni disszertációkat a törpefogásról. Elég, ha kapunk egy hálót, (adhatja akárki, az IMF is) vagy egy-egy hejre szívlapátot, és elkapjuk regisztráltan, meg regisztrálatlanul is a tébolyodottat!

Van Akasztón valami stadion! Az, ha nem juhászra bízzuk a kellő átalakítást, sepénzből pazar, s emberséges Lipótja lehet az egész csapatnak!

Ház- és törpeőrnek meg megfogadhatjuk a macedón-magyar oroszlánt!


Balog Gábor
-csataloo-
2012.11.13.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése