2012. június 12., kedd

TÜNTETÉS


TÜNTETÉS

Adott a helyzet.
Egy kontroll nélkül működő, támogatását nagyrész már elvesztett, teljesen jogszerű parlamenti többség, és szerves tartozéka, a valós és növekvő választói támogatással rendelkező, magát nem demokratikus pártnak definiáló de facto szövetségese vezeti az országot a gyászos emlékű huszadik század legundorítóbb, legaljasabb korszakának restaurációs igényével.

A csatornából halásszák elő az ordas eszméket. Hallgatólagosan, vagy épp tevőlegesen támogatják az elítélt, vagy az egykori politika nagyembereinek szégyenteljes paktuma alapján futni hagyott gazembereket, aktualizált nimbuszokat festenek köréjük, szobrokba faragják, utcanevekre, közterekre írják gyűlölt neveik.

A parlamentáris baloldal és a magukat demokratikusnak definiáló új formációk ellenreakciója tehetetlen vergődés. Jövőbeni alkupozíciókat keresgélő, ki nem mondott, de látható elhatárolódások, bujkálás és egyoldalú, önmagában fajsúlytalan véleménynyilvánítás.

A Horthy-szégyenfolt szoborba állítása ellen, lehet rosszul, de mindenképpen látványosan és egyértelműen, tevőlegesen egyetlen ember állt ki. Egy ügyvéd, akinek magánakcióját rongálásnak, devianciának tüntetné fel az a hatalom, amely tűri az egymillió magyar haláláért legfőképp felelős eszme- és szimbólumrendszer újjáélesztését.
Az ügyvéd, a lehetséges, tőle még el nem vett véleménynyilvánítási fórumokon szervezkedik. Demokratikus gondolkodású emberekhez intéz felhívást, tüntetést szervez. Igen, tüntetést szervez június tizenhetedikére, vasárnap délután három órára, a Hősök terére.

Magyar honfitársaim!
Talán elfelejtettétek, mennyien vonultunk tüntetni a falurombolás ellen? Talán kiesett az emlékezetekből, mennyien voltunk a Nagy Imre tüntetésen?
Most, amikor több generáció értékrendjét fenyegeti egy ótvaros eszmerendszer újjáélesztése, ne maradjatok otthon! Ne tartson benneteket otthon a kényelem, az időjárás, vagy a félelem!

Magyar baloldal, magyar jobboldal, magyar demokraták, pártok!
Csatlakozzatok! Szólítsátok fel híveiteket, hogy tevőlegesen, lábukkal szavazva mutathassa meg a ti eszmerendszeretek, hogy él még a tisztesség, él még józan gondolkodás is ebben a Kishazában! Felejtsétek már el, legalább most, erre az akcióra, hogy szégyenszemre, nem ti vagytok a kezdeményezők, és ne csak az előbb-utóbb nektek feltálalt torta elosztásán járjon az eszetek!
LMP, MSZP, DK és ti újak, feltörekvők, gyertek nyíltan, szervezetten!

Történelmi nagyegyházak!
Hallgattatok, zászlókat szenteltetek a vészkorban. Most itt a lehetőség, hogy a hirdetett krisztusi szeretet nevében felszólítsátok híveiteket, megjelenésükkel tegyenek hitet az embertelenség, a gyűlölet és a magyar polgárokat keletre-nyugatra, vágóhidakra vezénylő gazemberség ellen! Tegyétek jóvá, ha lehet, a nehezen jóvátehető bűnt, a hallgatás, vagy a gonosz aktív támogatásának bűneit!

Jóemberek! Gyertek, hogy ne kelljen pár éven belül tiltott nótaként, csendes sarkokban, rendőrségtől félve énekelnetek:

MIÉRT HAGYTUK, HOGY ÍGY LEGYEN???!!!

Balog Gábor
-csataloo-
2012.06.13.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése