2012. május 14., hétfő

FASZOBROK


Tévedhetek. Alanyi emberi és egyben állampolgári jogom is a tévedés.
Tévedhetetlen magyart nem ismerek, tudomásom szerint a világon ma mindössze egyetlen német emberről, a római pápáról állítják, hogy tévedhetetlen, bár kételkedem abban, hogy ezt a nézetet ő is osztja.

Ilyen bevezető után meggyőződéssel mondom, a mai magyar politikában a Jobbik előretörése tudatos, tervezett lépés, a saját bukását bizton tudó-ismerő orbáni ideológia szerves lépése!

Kell a bukásra várónak a nála jobbra álló! Kell, hogy a visszájára fordított világot -annak ma ránk kényszerített alaptételeiben- az utód, a Jobbik, rájuk, a ma regnálókra nézve előnyös változatban, de legalábbis őket, gazdasági hatalmukat és összeharácsolt vagyonaikat kikezdhetetlenül, megtartón és jóváhagyón meghagyja!

Véletlen talán, hogy Vona Gábor a polgári körök mozgalomban az Orbán- Hende féle sejtből vált ki, s indult az alapnál jobbra? Véletlen talán, hogy faji alapon hirdetett ideológiájukat a jelenlegi állampárt-kettős - fehér hollónyi kivételektől eltekintve - sem nyíltan, sem burkoltan nem támadja, sőt leggyakrabban hallgatólagosan tudomásul veszi, s ezzel elismeri? Véletlen, hogy a Jobbik bevallott demokrácia-ellenessége tökéletesen egyezik a regnálók mutatott hatalmi gyakorlatával?
Dehogy az!

A Fidesz-KDNP bukása elkerülhetetlen.
A vezérváltással történő kurzusátmentés fantazmagória, hiszen a vezér, olyan, mint a szájzárat kapott kutya, a hatalmat, ha már megfogta, nem engedi. Ez nem jellemhiba, ez betegség.
Az ízekre tört-töredezett, széthúzó baloldal még az elemi érdekek felismeréséig sem jutott el, zömében ugyanazon haszonlesők gyülekezetéből áll, mint eddig, és a választónak nem kínál látható, érthető, megvalósíthatónak, de legfőképp sikeresnek, győztesnek mutatható alternatívát, erőt.
A magukat feltörekvőnek mutató új kezdeményezések újdonság-jellege mögött nincs program, lázálmokat ötvöznek lázálmokkal, a realitásoktól félnek, mint ördög a tömjénfüsttől. Bázisépítési tevékenységük ezer apró facebook-os csoport létrehozásánál leragad, az egyes csoportok egyformán tartalmazzák a tüzet és a vizet. Nem akarják észrevenni, hogy ezek szintézise lehetetlen. Csak füst, pára és felejtsük el lesz az eredmény.

Mindezzel szemben, a gazdasági válságot, az általános elégedetlenséget és a növekvőn újratermelődő tudatlanságot kihasználva a Jobbik egyre látványosabb sikerrel célozza, bombázza, éri el meglévő, növekvő, és zömében fiatalokkal, valamint a politikából kiábrándultakkal bővülő célcsoportjait.

Tudatos hatalom-átjátszás készül Hunniában!
Volt már ilyen a magyar történelemben.
Egy díszegyenruhás, vizet alig látott tengerész adta át kilátástalan helyzetében a kormányrudat a nyilas Szálasinak. Az utóbbinak még nincs egészalakos szobra Kishazámban.
Várj baloldal, várj, idétlenkedj, s lesz az is nemsokára!


Balog Gábor
-csataloo-
2012.05.14.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése