2011. december 13., kedd

FELCSÚTBASI













"Totális zavarodottság, üres locsogás, fájdalmasan silány szellemi teljesítmény" jellemezte a Nagyvezér, a kétharmados teljesítményét Molnár Csaba a DK alelnöke.
Igaza van. Épeszű ember nehezen kérdőjelezheti meg állítását.

Amit nem mond, amit cikkében nem ír le, az az ide vezető út mostani konklúziót alátámasztó összes jele.

A frusztrált elme szabadulási vágya a „rend a lelke mindennek” apai pofonok elől. A tobzódjunk, rúgjunk be, rúgjanak ki minket mentalitás az egyetemi évek alatt. Az az, ami nekem jó, az nekem jó, engem épít pökhendiség a pártépítés – aki hangosabb, az visz mindent – időszakában. A gyerekek(!), itt az idő, gazdagodjunk, osszunk-vigyük magunk között mentalitás székház , bánya és szőlőügyekben, hogy a lakáshoz jutásról ne is beszéljek. A minden józan emberi értékelvet feladó politikai házasság torgyánbubuval, aki törvényesen trónra segítette egy ország többségi szavazói ellenében. A megeszek mindenkit, aki nem én vagyok mentalitás ugyancsak torgyánbubura vonatkoztatva.

Nem szól a cikk a nyolc évet megelőző csúfos bukásról. Pedig, 2002-ben, a lehető legkevesebbet felmutatni tudó, csak mosolyában, szótlanul elfogadható Medgyessy verte meg! No, meg a választók.
Nem szól a cikk arról a mérhetetlen destruktivitásról, ami ebben az emberben felhalmozódott, mikor a 2006-os választáson, egy nála okosabb, jobban politizálóval szemben elbukott. Nem szól az ellenzékben eltöltött nyolc éve totális jövőkép nélküliségéről, lustaságáról. Sehol váltásközelben egy program, egy értékelhető, mérlegelhető alternatíva, csupán a hangulatra-játszás.

Mit várunk ettől az embertől?

Ki hiszi még el neki, hogy képes átlépni fóbiáin, és dolgozni, közért?
Új Népstadion, új Fradi pálya, új beléptető rendszerek (a régi raktáron porosodik), újabban nautika, gyorsnaszád, vezérhajó, kormányos, s csöpp kaland a meteorológia szakterületére - eddig lát. Ez érdekli.
Igaz, a focihoz sem ért többet, mint Jászkó Pista bátyám a Bajcsy bácsinál, kocsmában, ha megkapta a két sörét.
Tűrjük?
Tűrik a sajátjai azon az áron, hogy miatta válnak értéktelenné, hiteltelenné, bólogatójánosokká? Nem veszik észre, hogy nem csak lelkük rajta?
Megvárjuk, amíg szobrot is emeltet magának, nem csak festményen díszeleg a FELCSÚTBASI?????

Balog Gábor
-csataloo-
2011.12.13.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése