2012. október 6., szombat

KIRÁLYCSINÁLÓK IDEJE


KIRÁLYCSINÁLÓK IDEJE

Első hallásra ostobaságnak tűnhet, a kisember ostobaságának, mégis megkockáztatom a gondolatot!

Azt hiszem, elérkezett a királycsinálás ideje!

Lassan indult és nem látszott, merre halad. Ráépült az általános hangulatra, kimondta az egyetlen fix evidenciát és szervezett rá egy komoly tüntetést is.


Nem tetszik a rendszer – ez volt a mottó, a mozgatórúgó. Olyasmi, ami minden épeszű polgár fejében egyre erősebben élt, olyasmi, amit kimondtunk egyenként, kimondtunk baráti társaságban, de egyébiránt a kutya sem figyelt ránk.

A Milla, igen a Milla szervezte az első komoly megmozdulást, lelket és hitet adott a megjelent tömeg, és emelte a rendezvény értékét az akkor, 2011. október 23.-án a meghirdetett tüntetésre zárt rendben, a Clark Ádám térről érkező-csatlakozó Szolidaritás szervezte társ-tömeg.

Az, hogy a választók meghatározó többsége utálja a pártokat, szimpla tény. Tett ezért mindegyik rendesen.
Az MDF az antalli gőggel, az egykori „úri világ” visszaállításának kísérletével, a KDNP a totális hülyeséggel, az MSZP a belső megújulás elmaradásával, illetve a tutyimutyi kormányzás nyolc évével, az SZDSZ a másodrendű kérdések ideologizálásával és a felvállalt, vagy csak háttérben művelt kerékkötő szereppel, és végül a Fidesz, a gátlástalan és önhitt korrupció viselkedési- és kormányzási minta szintjére emelésével.

Hiába alakult új formáció, az LMP, önfenntartó, önmegvalósító törekvései csak a fennálló rend (rendetlenség) konzerválását segítik elő, és nőni, erősödni, csak a nyíltan náci eszméket is hangoztató demagóg, a jobbik tudott.
Hiába alakult stabil tagsággal a DK, kezdeményezésüket nullázza a pártelnök ellen évekig folytatott aljas, de hatásos kampány.

Valljuk be, ne csak tudjuk! A kisember, a fanatikusak kivételével, zsigerből utálja a fideszt, de épp úgy borsódzik a háta az szociktól, és nem látott eleddig választható erőt, hogy önként és dalolva menjen, szavazzon a demokrácia fennmaradásához szükséges minimumra, a változásra.

Most megérett az idő valami újra!
Két friss, pártokhoz nem köthető, ideológiát nyíltan nem hirdető, de a jelenlegi ideológiával szemben álló szervezet hirdet összefogást, közös kiállást a törpe elzavarására, a téboly megszüntetésére parlamentáris eszközökkel.
Van hangjuk, hallható, és a várakozás feléjük nagy.

A kisember, egy sikeres második októberi rendezvény után kaphat új hitet, hogy egy új összefogásban, pártállástól függetlenül minden tennivágyó megtalálja a helyét, s egy győztes választás után az ország elindul, okos, kiművelt, konszenzussal választott fejek irányítása mellett egy élhetőbb világ felé.

A tervben lehetnek jobb és baloldali beállítottságúak, bajnaik, lengyellászlók, rónapéterek és ángyánok, majtényik és akár sólymok is, tehetnek a közjó érdekében számos kolláthok, meráthok, de akár gaskó-idegen felfogású szakszervezeti vezetők, civil szervezetek jószándékú vezetői-tagjai.
Hiszem, hogy bármely tisztességes baloldali párt tagja, vezetője a kezdeményezéseteket támogatni fogja. Látom a buktatókat, de bízom abban, hogy kikerülhetők.

Eljött a királycsinálás ideje!

Gyertek, ti újak!
Győzzetek!

Balog Gábor
-csataloo-
2012.10.06.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése