2012. december 29., szombat

KELL ITT LENN EGY ORSZÁG


Van egy ország

Vásárolt zene, átírt szöveggel.
Amolyan sittpalis doktori is lehetne. igaz, itt a zenéért fizettek.
Kampánydal lett belőle és a szöveg megszólított mindenkit, aki érző, aki Hazáját szereti. A baloldal dala lett, Gyurcsány Ferenc dala, szívből, igazán.
Ötszázezer ember hallgatta vörös táblácskákat, zászlókat lengetve a Népköztársaság útján, a Hősök terén.
Ötszázezer azok közül, akiket lenyomott a törpe első kormányának korrupt, hazug négy éve, a turultollasodó pelyhescsibe, a megfigyelt szőlősgazda, a szélhámos tömény hazugságáradata.

Hallom a zenét, látom az arcokat a pódiumon és lenn, a tömegben. Látom magam, ahogy várom magamtól, a velem gondolkodóktól a megváltást: Orbán takarodj. És emlékszem jól, akkor senki nem mondta ezt!

Látom a győztes kínlódásait a győzelem után. Én érzem a törpe lihegését a tarkómon, pedig én csak a tisztességeset választottam, egyéb hibám nem sok akadt. Látom a kétezerhatos lopott tankot nekifutni a városnak. Nem csodálkozom a lovasrohamon az utcakő dobáló csőcselék ellen és csendőrért, de kádár-huszárért sem kiáltva megbotránkozom a demokrácia félreértelmezésén. Nekik szabad, szabad ezt?

Aztán látom az ellehetetlenítés időszakát, a könnyen utolérhető sánta kutya korszakot, hagyó-módra, a gyurcsányi elszigetelődést, a minden követ vessünk rá jobbról, meg balról is mocskos, undorító játékot törpe-tervezetten,  a háromszáz forintos népszavazást, ami eleve népszavazás törvény ellenes volt, tartalma szerint.

A zene szól – van egy ország.
Látom az országot szavazni kettőezer tízben. Töröljük el, vesszen, mást akartunk, mást akarunk! Oldalvízen az Erdélyt nem adjuk, Borneó és Celebesz magyar volt és magyar lesz hónaljkinövés, még listázás-igény nélkül és szemben ezzel egy gatyareklámnak is rossz arc vezette baloldal.

A végeredmény?
Szélhámosok mennybemenetele.
Ellopott magánnyugdíjak, megszűnt MALÉV, minden magyar nekünk szavaz állampolgárság trükk. Aki gazdag gazdagodjon, a többit egy meg a fene szemlélet, nálunk a hülyéből is lehet tündérmesés valóság gazdaságpolitika, tisztességes magyar ember nem hallgat-néz kálmányolgaribancot, bolgárelvtárs dögöljön meg szalaiannamáriás verdiktek, kövér a nap, kövér a nap, generál tahóság pulpituson és külhonban. Ahova köpök, horthy nő ki belőle világ, és csak egy, egy legény a gáton, aki le is meri önteni vérutánzattal a gyilkost. Keresztény kurzus isten nevében, Dezséri összeszarná magát, ha látná-hallaná. Baltás azeri-magyar barátságépítés, az örmények meg mehetnek a jó anyjukba, nosza! Közbeszerzések, földosztások magánzsebre, magánmegrendelésre, kerényifestmény az égbolt, fekete lyuk a művészi szabadság. tudtunkkal ma még sem dörner, sem vidnyánszki nem buzi, jöjjön a háryjános, vagy a jánosvitéz! Kádár ne jöjjön. Fejétől bűzlik a hal. Hol a feje?

A zene szól – van egy ország.
Van bizony!
A töretlen baloldali hitem, a hit abban, hogy elég értelmes a kisember-magamfajta többsége, hogy halljuk a hangot: Együtt, összefogva visszaszerezzük, visszakapjuk a Hazánk.
Bajnai Gordonnal, Gyurcsány Ferenccel, Ungár Klárával, Fodor Gáborral, Ungvári Tamással, a két Kertésszel, Konráddal, Dózsával és Martinoviccsal, Adyval és a nem elköltöztetett József Attilával.
A hitem zálogát látom százezerekben. Tettre kész harangozókban, újhelyiekben, kolbertekben, tóbiásokban, erdősvirágokban, juhászokban, szegedi polgármesterekben, nem jogász kónyákban, okos molnárzsolt-fiúkban, diáklázadókban.

Van egy ország. Kell itt lenn egy ország.
Az enyém.
Nem a békemeneteseké.

Balog Gábor
-csataloo-
2012.12.29.

2012. december 2., vasárnap

ŐRLŐDÉS




Iványi Gábor véleményére nagyon sokat adok.
Abban a szerencsében van részem, hogy személyesen ismerhetem, hallgathatom vasárnaponként az Igét, abban a formában, ahogyan ő látja.
Bölcsességében, éleslátásában, emberi tisztességében kételkedni nincs, és sosem lehet okom. Csendes, nem hivalkodó politikai tisztánlátását értékelem, becsülöm.
Ölelése a templom ajtajában nekem érték, ami erőt ad, megerősíti azt, hogy higgyek abban is, lehet, igen lehet itt, a Földön is egy jobb, emberközpontúbb, vagy mondjam másképp, embertársainkra jobban figyelő világ.

Olvasom – megszólalt az oly sokakat megosztó elmegyek-nem megyek kérdésben a mai tüntetés kapcsán. Kimondta azt, amit sokak csak félve fogalmaztak meg magukban. A ma, 2012. december másodikán rendezett demonstráció politikai játszma része.
A kormányzó párt egy prominens papagájának színpadra léptetésével nemzeti egységet akar mással, másokkal, emberségükben és honpolgárságuk igazában megtámadottakkal - őket statisztaként felhasználva -  bizonyítani belföld és külföld előtt a sávos gondolkozású törpepáva.
Segédkeznek ehhez a jóhiszemű megtámadottak és a megtámadottakkal, a listázásokra várókkal együttérző, következő áldozatok, áldozatjelöltek.

Iványi Gábor jól látja.
Adott a helyzet – nyomul a gárda.
Ne féljünk tükörbe nézni és kimondani. Vona Gábor frakciója és gárdája nem Vona Gáboré. A jóváhagyó az egykor félre- vagy messzetekintő Sólyom László, az egykori államfő, az üzembentartó a kormány, a kétharmados többségű, magát kereszténynek mondó parlamenti többség, csak az üzemeltető a hónaljszőrből kinőtt kis Vona.
A törpe gárdája nyomul! A vegytiszta antiszemitizmus, rasszizmus báránybőrbe bújtatott farkasa akar becsapni nyájat a  színpadra parancsra léptetett Rogán-gyerek súlytalan látszatmondataival. Létezik ember az országban, aki kétségbe vonja, hogy blikkes rikkancs minden szerepben megfelel, amit a Főnök kitalál? Létezik ember, aki ad egy papagáj szavára?

Gáborral nem beszéltem a demonstráció előtt.
Magam őrlődtem súlyos dilemmák között, menjek, ne menjek.
Végül döntöttem, ott leszek.

Ott voltam.
Hallottam mindent, s mert értelem is szorult belém, értettem is.
Rogán semmitmondását, amit a szervezők felkérése okán csak kiscsoportos, helyi pfujolás, közbeszólások kísértek, Bajnai jószándékú, de helyzethez halk, és szónoki képességei miatt csak gyenge nyomot hagyó, cigány szavazót célzó fél-kortesbeszédét, és hallottam Mesterházy ejnye-ejnyésnek induló, de végkicsengésében rossz-fideszt sulykoló panel-beszédét. Hallottam Ungvárit őszintén, erőtlenül…..

Tudom, jelzés a törpének és kurzusának, hogy a tömeget jelenlétével tisztelte meg Izrael, az Amerikai Egyesült Államok és Svédország nagykövete.

Mégis, mindent összevetve, tudom, hiba volt sok-sok szervezetnek és az érintett részvevőknek is bedőlni egy olyan szervezésnek, ami hitetni akarja, van platform, amin együtt viríthat a Horthy szobrot festékkel leöntő és a Horthy korszakot, a szoborállítást, utcanévcseréket nem csendben, de helyi szinteken tevőlegesen, szavazatukkal is támogató párt főembere.
A törpe, holnap a Parlamentben jelenti, jelenteti, nálunk teljes az egység, még a szembenállók is egyetértenek. Se rasszizmus, se neonácizmus itt teret nem nyerhet, erre ő, s a tegnapi tömeg a garancia!

Aztán strigula, helyzet megoldva, megy minden, szépen, csendben, színfalak mögött, ahogy eddig.
Pokoli színjáték ez az egész.
Isten nevében.

Balog Gábor
-csataloo-
2012.12.02.