2012. április 28., szombat

KARAKTERGYILKOSOK



Megtervezett láncreakció folyik. a karaktergyilkolás láncreakciója.

Tudást, alapos előkészítést igénylő munka. tények kellenek hozzá, megcáfolhatatlan tények. Múltban szerzett tudás és évekig tartó felkészülés. Talonba tett kártyalapok súlyának, értékének mérlegelése és kellő időben kijátszása.
Kell hozzá közeg. A gyilkossághoz tapsoló tömeg, morális igazolást biztosító alapigazság, pl. a Tízparancsolat, és kell az önzetlenség, az érdek nélküliség látszata.

A gyilkosnak fednie kell valós magát. Így, ismeretlenül az igazság felkent bajnoka maradhat, nagyon is céltudatos szándékai láthatatlanok, vagy épp a felszínre hozott tények mellett marginálisak.
Amíg nem derül ki kiléte, a szándék is titkolt, s a bűnöst büntetni vágyó közakarat tapsol.

Kezdődött a gyenge láncszemnél, a minden formációnál sikerrel bepróbálkozottnál, Kádár, Antall, Horn és Orbán Sittjénél.
Egy kiadós személyiségteszt azonnal kidobta volna alkalmatlanságát arra a pozícióra, amelyre jelölték, amelyhez bukásáig görcsösen ragaszkodott.
Aki sok úr szolgája, az sok segget kinyalt. Aki mindenkinek megfelelt, az mindenkinek hazudott. fajsúlytalan báb. Könnyű láncszem.
Megjósolható volt, hogy akadnak életében olyan foltok, amiről tudnak, tudhatnak mások, vele és politikai csapódásaival ellenérdekeltek, kivárásra játszók.
Akadt is. Hogy ki, az a tényfeltáró riportot gondosan végiggüriző, lelkiismeretes és szakmája etikájához hű újságíró jóvoltából ma is titok. Ő, az ismeretlen a forrás.

Sokcélú, gondos láncreakciót megtervező, vagy csupán megindító forrás.

Az alap-akció megtervezője, a titoktudó, naiv ember lehet, ha az információ elhintése előtt, tudva a szennyvíz-záró völgygát átszakításának várható hatását, nem lép még korai stádiumban, s nem gyűjt be információt új talonnak a hír, az alaphír megszellőztetése előtt.
Miért? Mert a támadás után a csata összes további mozzanata nagy pontossággal kiszámítható.
·        Sitt, a kókler, belátható időn belül bukik.
.
·        Számos-számtalan csapat indul a megszellőztetett szagon nyomot keresni mások, más politikai közszereplők előéletében a feltárt analógián
·        Célpont lesz minden karakter a közvilág piramisának csúcsain

Feltételezhetjük, hogy a Sitt-botrány kirobbantója, vagy akár a botrányt feltáró, annak részleteiben hangyaszorgalmú nyomozómunkát végző kis csapat mellett nem mozdult a párhuzamokra azonnal számos, jól pénzelt és idővel is jól ellátott csapat?
A vezér-jellemben egyszer megforgatott kés tökéletesen alkalmas lehet újbóli használatra, ha a gyanú, homály, vagy épp gondatlan feledés sikátort hoz létre egy újabb gyilkoláshoz.

Kik lehetnek a folytatás elsődleges célpontjai?
Vitathatatlanul a vezérek. Orbán és Gyurcsány.
Mi a támadási felület a Sitt-analógián? A szakdolgozatok. A szakdolgozatokon belül a plágium, a lopás.

Hogyan indult a továbblépés?
Prompt reakcióval a jobboldalon. Orbán szakdolgozata teljes terjedelemben megjelenik a neten, látható, olvasható, lábjegyzeteiben csócsálható. Véletlen?
Gyurcsány, szinte azonnal nyilatkozik, sokszor költözött, a szakdolgozatai hollétéről ma, annyi eltelt év után nincs biztos tudása. Rossz, de igaznak hihető reakció. Magam is diplomásként, két szakdolgozatot kellene felmutatnom, s bizony csak az egyiket láttam úgy két éve valamelyik bőröndöm mélyén, a padláson, a másikról, az elsőről, fogalmam sincs, merre lehet.
A nyilatkozatot késedelem nélkül követte a karaktergyilkosok következő, kiszámítható lépése. Gyurcsány szakdolgozata eltűnt! Nincs! Leselejtezték, erről jegyzőkönyv is létezik, csak a cím maradt fenn, meg a kapcsolódó dátumok. Hallgatás arról, vajon a többi, vele egyidőben készített munka szintén erre a sorsra jutott, vagy azok fellelhetők? Hallgatás évfolyamtársak visszaemlékezéseiről, mindenről, ami a dolgozattal kapcsolatos. Homály. A késnek kedvező sikátor homálya.

Pár hét csönd, s ahogy jön május elseje, forrósodik a levegő a nyomorgó országban, újabb bomba, vagy petárda robban-pukkan.
Gyurcsány sógorának szakdolgozatát, pontosabban annak címét fellelték. A cím megegyezik a négy évvel később beadott-védett Gyurcsány dolgozat címével!
Véletlen lenne, hogy sem a célszemély, sem a sógor dolgozatának szövegét senki nem mutatja be? A sógor is elhagyta valahol?
Vagy kivárásra játszanak valakik? Létezik valahol akár az egyik, akár mindkettő és egymás mellé tehető a két példány összehasonlításra?
Megválaszolatlan kérdések.

Emlékszem, egy nap az első Orbán az APEH vezetőjévé nevezett ki egy Simicska nevű személyt. Az illető egy szombat-vasárnap megszállta az intézményt szűk, de megbízhatóan saját csapattal és isten tudja, hogy és mi történt az alatt a két nap alatt az adatbázisokban.

Gyurcsány nehéz helyzetbe került.
A győztes kilábalásnak egyetlen esélye a megtalált két(!) dolgozat egymás mellé helyezése nyilvánosan.
Mellette, de ellene is szólhatnak a tények. Ellene játszhat az idő, a valóban elhagyott elveszett kis kötetnyi papír, és egy esetleges, meglévő eredetiket bújtató rossz szándék.
Mellette szólhat a tiszta lelkiismeret.
S ha az mellette szól, akkor ordítania kell! Ordítani, hogy gyilkos, karaktergyilkos járja a magyar közéletet!

Most csöndet érzek. A tanácstalanság, a tehetetlenség csöndjét.

Balog Gábor
-csataloo-
2012.04.29.

2012. április 17., kedd

MUNKAÜGYI KÖZPONT



Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ Budapest. A kerületi hovatartozást nem írom, gondolom mindenütt egyforma.
Fél kilenc a keresztény időszámítás 2012. évében, a soros Feltámadás után tíz nappal.

Hosszú, nagyon hosszú sor. Tömörülés a bejárat előtt és elnyúló emberkígyó kinn az utcán, egész a sarokig. Onnan kanyar és újra sor fél utcahosszban.
Számolok.
Kinn százhetvenkilencen, s a létszám a sorszámosztás megkezdésével sem csökken. Folyamatosan jönnek a buszmegálló felől, feltöltik azok helyét, akiket odabenn elnyelt a falakra plakátolt semlegesség, a közöny.

A bejáratnál harmincas évei végére hízott fiatalka oszt sorszámot rutinnal. Segítsége is van. Negyvenes, apró termetű nőveréb, szemüvegben.
Rövid, célirányos, két-hárommondatos párbeszédek után a gép duruzsol, nyom ki számot, hét osztályra bontva, százassal indulón.
Kísérő vagyok, velem nem foglalkozik senki.
Nézegethetek.

A tömeg oszlik, osztódik. Vagy negyven embert elnyel a csoportos tájékoztatás terme, és faarccal várakozik ugyanoda a következő negyven. Ők a frissen állást vesztettek még naiv reménykedői.
Bizonyítványok, diplomák, szakmunkáslevelek, toll, papír. Kérdőjelek papírokon. Vegyes sereglet. Az arcokon bizonytalanság. A szemek a beszélő száját nézik, oldalpislantás nincs. Egy sem. Egyesek jegyzetelnek.

A frontot már megjártak hada kinn. Állva a zöm. Az élelmesebbje ül. Szék nem sok van, jó, ha harminc.
Hosszú folyosó. A székekkel szemben hirdetőtáblák, rajtuk A4 és A3 méretű hirdetések, plakátok. A folyosó végén két törpe székkel berendezett gyermek játszósarok. Gyerek sehol. Mit is keresne itt?

A fehér falon díszkeretben a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata:

„Mi, a Magyar Országgyűlés képviselői kinyilvánítjuk, hogy a demokratikus népakarat alapján létrejött új politikai és gazdasági rendszert azokra a pillérekre emeljük, amelyek nélkülözhetetlenek a boldoguláshoz, az emberhez méltó élethez és összekötik a sokszínű magyar nemzet tagjait. Munka, otthon, család, egészség és rend lesznek közös jövőnk tartóoszlopai.”
Kutya sem törődik sem a szöveggel, sem a ténnyel, hogy aláírója ugyanolyan csaló, tolvaj és hazug, mint a nyilatkozat, maga.

Kicsit arrébb nagy plakát.
A kormány beindította a Jó Állam fórumot! Legyen ön is a döntések részese! Ossza meg véleményét 2012. március 31.-ig az on-line fórumon!2012. április 17 van……….
Más:
Autóval ne parkoljon a kirendeltség elé, büntetést von maga után!
Kimegyek, megnézem az utca két végét. Megállást, várakozást, parkolást tiltó tábla sehol. Hogy is van ez??? Kintről a benti tiltást és fenyegetést sem láthatom. Ki fog büntetni, miért? Milyen jogon?

Benn a folyosón mozgás. Vastagra hízott hölgy, kezében papírcsomó – előadói ívek…… másik, vékonyabb, jó megjelenésű kis illatfelhőt lebegtet, szór el két szoba, két ajtócsukódás között.
A falon hentest keresnek Hollandiába, tájékoztatnak, hogy Anglia veszélyes is lehet, és a székeken ülő, vagy a hirdetőfal előtt ácsorgó csupa betli-nép válogathat a szétterített kártyalapokból.

OKJ-s takarítókat keresnek. OKJ-m nincs a takarításról. Diplomám kettő. Megfelelnék? Nem hiszem!

Az egész tragikomédia mottója egy eldugott hirdetésen:

Andersen Munkaerő-piaci Támogató és Képzési Program….
Mit mondjak?
NOMEN EST OMEN.

Verje meg az Isten ezt a hazug, embertelen Orbán-világot!

Balog Gábor
-csataloo-
2012.04.17.

2012. április 3., kedd

VÁLASSZUNK KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKÖT!



Lassan a gyerek is tudja, a zemberek kormánya, a zemberek parlamenti többsége jó előre megszervezte, házszabályba-törvénybe rögzítette, hogy az ellenzék ne tudjon még összefogás esetén sem, amúgy hótzicher-bukóvári jelöltet állítani a Fidesz- KDNP leszerepelt, csaló és tolvaj Sittjének helyébe.

A jelöléshez szükséges képviselői létszám úgy van megállapítva, hogy a Jobbik nélkül a szalonképes parlamenti pártok (hivatalosan kettő, tényszerűen három) összefogással benyújtott kezdeményezése nem éri el a tárgyalhatósághoz, napirendbe vételhez szükséges küszöböt.

Nagy jól megszervezte ezt minden demokrácia igaz letéteményese a regnáló Kisgömböc, a mögé díszletnek, bólogatójánosnak és persze a seggnyalás-haszonélvezőnek szerveződött választott urak serege, a paranoiás kövér disznó, meg az álszent egyetemi oktató, no és a nevesítésre sem érdemes többiek.
A köztársasági elnök jelölés abszolút joga így kizárólagosan a Fideszé.

Dolguk megkönnyítendő lenne néhány jelöltem, ajánlom őket szíves figyelmükbe!

Ideális köztársasági elnökjelöltnek tartanám Simicska Lajos, Joszip Tot, Kaya Ibrahím urakat, de megfontolandó a viszkis rabló néven elhíresült Ambrus Attila jelölése is! Persze, észbeli kvalitásai alapján szóba jöhetne a bülbülszavű úniós parlamenti képviselő Deutsch, vagy mindenki szőke nője, Gabriellácsája is!
A csúcsjelölt viszont egyértelműen Fekete Pákó lenne!!!!Kenterben verné mindet!

Az urak személyükben garanciát jelentenének arra, hogy a zemberek háza-hazája nincs veszélyben, pénzünk el nem tűnik, gyors megállapodás lesz az IMF-el, létrejön ötmillió munkahely, kivándorol, akinek illik kivándorolni, szóval bármelyikük garancia a helybéli Kánaánra. A hölgy mire lenne személyében garancia? Döntsék el Önök!

Ugyanitt nem javaslom, hogy Fidesz jelölést-felkérést önmagát tisztességesnek hívő ember elfogadja!

Miért?
Kérem, gondoljanak bele! Az új autó vásárlásakor a gépkocsi, ahogy áthajt a kereskedés kapuján, értékéből azonnal és visszafordíthatatlanul huszonöt, azaz huszonöt százalékot veszít.
A tisztességes emberrel is hasonló a helyzet, csak az arányok mások. A százas skálán százas felkért-jelölt, Fidesz jelölést követően, korábbi pozitív megítéléséből azonnal és begyógyíthatatlanul nyolcvan százalékot veszít! Csak azok körében lesz tovább is szép és jó ember, akik az említett einstandolók bigott hívei.

Tisztességes ember lehet okos, de lehet hóthülye is. A tisztesség nem ész kérdése. Az viszont kérdés, lesz-e balfék, aki a jelölést elfogadja!

Válasszon a nép, népi- és nem pártjelölés alapján!

Nekünk lennének jelöltjeink! Iványi Gábor, Lengyel László, Bihari Mihály, Kéri László, Kuncze Gábor, Konrád György, hogy csak néhányat soroljak.
Mi nem választanánk bábot, bohócot, csalót! A mi választásunk nem amortizálná a jelöltek tisztességét, de emelné azt a jelölés és a megmérettetés is!

Ha nem mi választhatunk, kell nekünk újabb sitt, köztársasági elnök egyáltalán???

Balog Gábor
-csataloo-
2012.04.03.



2012. április 2., hétfő

A MEGSZABADULÁS NAPJA



Folyik a szerecsenmosdatás.

Az államfő kiállt a Nemzet Házában és förtelmes hazugságait újra elismételte. Megpróbált újra, immár sokadszor ellentmondani szimpla tényeknek. Szentté avattatta volna magát. Megbántott, sértett szentté, akit besároznak, gonosz, igaztalan erők kizárólag politikai célból.

SITT, a Fidesz építkezési szemete, elszállíthatóvá vált lemondása bejelentésével.

A cirkuszt újra európai közröhej tárgyává tette a kormánypárti frakcióvezetők felszólalása.
Lázár, ez a lakáj, habzó szájjal támadta a – valljuk be – erőtlen ellenzéket, magasztalta a SITT emberi nagyságát, teljeskörű alkalmasságát most csúfosan véget ért pozíciója betöltésére.
A magát kereszténynek mondó Orbán-szervilis, Latorcai is azokat ostorozta, akik a tisztesség és a jó erkölcs nevében fel mertek szólalni a tolvaj, hazug, csaló ellen.
Mindketten a hamis értékrend, a Tízparancsolat törvényeinek betartása, a tisztesség ellen szóltak pártjaik nevében.

Hölgyeim, uraim! Ez a Fidesz keresztény Magyarországa!
Hányhatnékom van tőlük, országképüktől.

SITT örülhet. A parlamentben most eljárás alá még nem vont eszmetársainak, a Fidesz-KDNP tömött padsoraiban most még ismeretlen, egyetlen leendő alkotmánybírónak sem jutott eszébe gyorsított eljárásban törvényjavaslatot beadni, hogy a Ház most alkosson visszamenőlegesen törvényt, ami kimondja, tolvajt, hazugot, csalót nem illet meg lemondás után sem anyagi kedvezmény, állami ellátás-jólét haláláig, és az az ALAPTÖRVÉNY, amit csaló, tolvaj hazug léptet hatályba, lát el kézjegyével - a magyarság számára ÉRVÉNYTELEN-ÉRTÉKTELEN!

Sötét éjszaka borul ránk......


Balog Gábor
-csataloo-
2012.04.02.