2012. január 7., szombat

STO GYÉLYATY??? (HATODIK LENIN)












A Felcsútbasinak egy útja maradt. A kalapos király utolsó útja.

A sors és a demokrácia fintora, hogy míg a nagyformátumú uralkodó, II. József, aki egy berendezkedésében más korban, abszolutisztikus uralkodásával jobbított, megtehette, hogy halálos ágyán, egyetlen rendelettel visszavonja törvényeit, a Felcsútbasi ezt nem teheti.

Az, hogy elzavarja a nép, hogy elzavarja Európa, hogy rajta, fakardos forradalmáron röhög a világ, már rég tény. Ő is tudja - mennie kell!
A parlamentarizmus áldása-átka, hogy bukásakor nem elég a szava, legfőképp cinkostársai előtt, hogy visszavonjon minden nemzetrontó törvényt, intézkedést. A ma már bőrüket féltő lakájok asszisztenciája kellene hozzá, azzal viszont baj lesz!
A vezérkar kijelenti majd, hogy ők csak parancsot hajtottak végre, a pénzes elszalad, kimenekül és kimenekít, az álkeresztény szánja majd bűneit, csak a bigottak maradnak viktorozni, vagy beállnak sorba gárdista-ruháért. Egy szavazáskor, hogy eltöröljék a nemzetet szakadékban lökdöső törvényeik, lesz minden, csak kétharmad nem!
Róka fogta csuka.

A Felcsútbasi a meztelen király.
Terjeszti fennhangon a kormány összes hallható hangja, nyilatkozik a Basi is, hogy én népem, senki nem készül rátelepedni pénzbetéteidre. Idáig rendben is van! Evidencia egy jogállamban! Baj, csupán a nyilatkozók (ne azt figyeljék, mit mondok…..) olyannyiszor eljátszott szavahihetőségével van! Tetszettek volna kevesebbet hazudni, most mindenki önöknek hinne!
Rémhír-terjesztőt keresnek, s nem veszik észre, ha bármelyikük szájára vesz valami húsba-pénzébe vágó kérdést, szót, fogalmat, a nép, racionalitásokat félrelökve szalad menteni, ami menthető!
A lakájok hadának butábbja ma is szajkózza: Szabadságharc, beszívott, másnapos brókerek, nincs válságban az ország…… Van-e még szavahihető ember, akár a jobboldalon, aki hitet tesz mellettetek, országrontók?
Csoda hogy nem röppentették fel a hírt, a színfalak mögött a Munkásőrség szervezkedik, alattomos merényletek és megfigyelések zajlanak, s ők, a nemzet jobbik része, állják a vihart!
A sarokba szorított patkány harcol az életéért. érthető evolúciós alaptörvény.
A mi patkányaink zöme, sok bennük nem bízó kisemberrel, vétlennel, megvezetettel a hajót hagyja el.

STO GYÉLATY, BASI?????

Megmondom! Menni, menni, menni, de azonnal! Mindent visszavonni, felvenni a vezeklő ruhát, s a hozzá illő arcot, és irány a civil, polgári élet! Segédedzőnek tán felvesz valaki, Felcsúton!

Balog Gábor
-csataloo-
2012.01.07.

2012. január 3., kedd

BÉKEPÁRT



 











"Schiffer András, a Fidesz trójai falova, aki jelenleg a legnagyobb veszélyt jelenti a demokratikus ellenzéki erők összefogására, ezúttal is ébren tartotta a személyével kapcsolatos kétségeket, hogy vajon kit szolgál. Schiffer az ellenzék ...tüntetése után megjelent a Fidesz propaganda televíziójában, a HírTV-ben, ahol megnyugtatta a Fidesz szimpatizánsait, hogy az LMP szétveri a demokratikus erők egységét, nem fog össze senkivel, egyedül méreti meg magát. Egy demokratikus párt elnöksége Schiffert másnap kizárná a pártból. Azt ugyanis nem lehet tudni, hogyan képzelik, hogy a párt egyes képviselői a parlament bejáratához láncolják magukat, majd a diktatúra ellen tüntetnek, és a párt listavezetője, frakcióvezetője a diktatúra televíziójában parolázik és rombolja az ellenzéki egységet. Ilyet csak egy beépített ügynök vagy egy komplett idióta tesz. Mindkét esetben eltávolítanak egy ilyen kártékony alakot és politikai dilettánst minden demokratikus pártból. Az LMP jövője, létezése múlik azon, meg tud-e szabadulni a rossz szellemétől, akit Schiffernek hívnak."

NEM, NEM, NEM!

Az idézett vélemény (forrást csak bejegyzői engedéllyel teszem itt is publikussá) egyértelműen Gyurcsány-fan oldalán virít, olvasói bejegyzésként, s alapvetően hibás.

Schiffer Andrásnak a Fideszhez annyi köze, falovilag is, mint a zsíroskenyérnek a narancsos kacsához. Elkötelezett, elvek mentén élni kívánó embernek hiszem, tele az ember tévedéseinek lehetőségeivel. Politikus. A voltnál jobbra, élhetőbbre szerveződő, szervezkedő, gondolkodó, hibázó, a mai középszer felett álló politikus.
Kötik alkui, dogmái, esetenként tévedései.

Schiffer András, az induláskor, egy emblematikus politikus bukására tett. Köztörvényes vádat fogalmazott meg forrongó időkben. Schiffer András a parlamentbe jutást a vádnak csak részben, marginálisan köszönheti. Tudja ezt ő is, hisz értelmes ember. A bejutás voksait leginkább az önmagát leíró SZDSZ csalódott-meghasonlott szavazói hozták. Tőlük a hajszál, amin pártjának kiosztották a pár helyet. Olyanoknak, akik hittel hittek abban, lehet más a politika.

Schiffer András legnagyobb dilemmája a téves állításból eredő párt-axióma feladása. Ölelkezzen azzal, akit tegnap leköpött? Vonja vissza a személyre szabott és igazságtartalom mentes vádakat? Mondja meg nyíltan párttársainak, hogy az ördög nem patás, a kénkőfüst nem tőle ered, sőt, merje kimondani, hogy a vélt ördög nem is az, hisz az az ördög nem létezik?
Egy mai megmérettetésen mit érne a megszerzett pár százezer kapott szavazat? Elveit, meggyőződéseit egy új parlamentben ki képviselné, ha mint az egy-ciklusos Csurka, hoppon marad?

Az ék, az ék közé és politikai továbblépése közé magavert. Gyurcsány Ferenc.
Ha képtelen felismerni, hogy kétfrontos harcokba csak belebukni lehet, ha nem érti meg, hogy ma egyetlen magyar igény van, ami vele együtt minden politikusra vonatkozik, s ez nem más, mint a közös front, ha tetszik, egy új, a történelminél jobb esélyekkel induló BALOLDALI BÉKEPÁRT, akkor veszít. Ő mindenképpen, mert minden látványos, igaz-indíttatású akciójára keresztet vet majd a magyar szavazó sok többség-támogató berögződése. A létező megállapodási kényszer minden balos között, tetszik, nem tetszik, egy táborba tömörít majd MSZP-t DK-t, 4K-t, Szolidaritást, Civileket, feltörekvőket és leszakadókat egyaránt. Ára is lesz a frontnak. Sok teljesen, félig, vagy éppalig levitézlett pártsáncon belül bólogató kövület bukása. Olyan ár, amit megkövetel a BÉKEPÁRT tiszta indulása, s ami önkéntes, tömeges háttérbevonulás nélkül nem elérhető!
Na látják! Itt van a kutya elásva!

Ha az önálló, önmagukban mind a mai leprát, gennyet túlélni, kigyógyulni vágyók valóban jót akarnak e Kishazának, képesek lesznek ebben is lépni.
Hibázhatott sokat Kuncze, Horn Gábor, Szekeres és a színfalak mögött a dagadt Kiss, beszélhetett jól és rosszul a mi Spéterünk, Lendvai, ragaszkodhat a pozícióhoz az örök dizőz Baja, s észben többre mérlegelt utódja, Mesterházy, gründolhatott pártot tömeggel Gyurcsány Ferenc, egyikük sem tarthatja saját sorsát fontosabbnak annál, hogy élni, továbbélni, s az orbáni mocskot sürgősen legyőzni kell!
Schiffer András sem állhat ki a sorból.
Nem is fog.
Ő, mint a felsoroltak egyike sem lesz-lehet kerékkötője, hogy összefogjunk.

Mi, ki egyikükben, ki másikukban a maga elveit megtalálók, változást kívánó MAGYAROK vagyunk.
Tudjuk, hogy győztesen lesz-lehet sok vitánk. Akár törésig, ha úgy hozza a sors, és megengedi az értelem, a közös, demokratikus berendezkedés féltésének, megóvásának mindenek felett álló alapelve.
KÖNYÖRGÖM! ALAPÍTSÁTOK MEG A BÉKEPÁRTOT!

Balog Gábor
-csataloo-
2012.01.03.